Faculty.ro - acces liber la cunoastere - carti, cursuri, seminarii & student fun
Reclama
Imprumut FMI


La un moment dat, Bula ajunge intr-o mare criza de bani.
Se gandi sa mearga la vecinul lui Itzic sa-i ceara 2 lei, ca imprumut pana la primavara. Itzic il asculta atent, apoi ii zise:
- Bine mai Bula, iti dau 2 lei imprumut pana la primavara, dar imi lasi toporul ca zalog si la primavara imi dai 4 lei inapoi, altfel nu ne invoim. E bine?
Mai de voie mai de nevoie, intr-un final Bula se invoi. Lasa toporul ca zalog, lua banii si dadu sa plece. Insa Itic il striga:
- Mai Bula! Ia fii atent la mine... uite la ce m-am gandit: la primavara stiu ca o sa-ti fie greu sa-mi dai inapoi cei 4 lei, intrucat iarna e lunga si grea, asa ca stii ce? Ia da-mi tu acum 2 lei inapoi, caci, in acest fel la primavara iti vor mai ramane de dat doar 2 lei. Ce zici? Nu-i asa ca o sa-ti fie mai usor?
Bula se gandi putin si recunoscu in sinea lui ca Itzic are dreptate. Mai mult chiar, Bula isi dadu seama ce vecin bun si saritor are el in persoana lui Itzic. Asa ca ii dadu inapoi cei 2 lei si pleca acasa ceva mai usurat.
Insa pe drum tot calcula:
- Hmmm! Bani nu am, topor nu am si pe deasupra m-am ales si cu o datorie de 2 lei... si totusi nu a fost nimic in neregula...
MORALA: Acelasi Itzic ne dadu si noua, romanilor, imprumut de atatea ori, numai ca, dupa ce si-a schimbat buletinul si si-a luat unul nou si modern, cu cip, acum se numeste FMI (si, din cand in cand, BM)!

Categoria: Amuzament

Cuvinte cheie:

Adaugat in: Apr 24, 2012

Vizualizari: 501

Cele mai vizualizate articole din categorie
Articole similare
Scop

Scopul acestui portal este de a oferi gratuit cititorilor literatura stiintifica de calitate. Materiale libere de circulatie: carti, articole, studii de specialitate sunt oferite de catre cadrele didactice din invatamantul superior si preuniveristar, cercetatorii atestati.

Cauta

cuvant:

Autentificare

username:

Password:

Contact Us

Loading...