Faculty.ro - acces liber la cunoastere - carti, cursuri, seminarii & student fun
Reclama
A doua șansă la educație – prima șansă la formare profesională


A doua șansă la educație – prima șansă la formare profesională
LLP-LdV/IVT/2013/RO/247

În cadrul acestui proiect de mobilitate, un număr de 9 elevi au participat la un plasament cu durata de 3 săptămâni, la Vitalis Gmbh, în Schkeuditz, Germania. Acești elevi sunt în formare profesională inițială, în cadrul programului de învățământ A Doua Șansă (nivel secundar inferior). Aria profesională este Turism și alimentație, iar calificarea pentru care se pregătesc este de nivel 1 – lucrător în alimentație.      Instituțiile implicate sunt Școala Gimnazială Nr 5 din Piatra-Neamț, care organizează programul de învățământ A Doua Șansă din 2008 și Vitalis Gmbh  ca organizație-gazdă (având peste 10 ani experiență în domeniul plasamentelor).
Nevoile cărora le este adresat proiectul sunt legate de următoarele aspecte: dezvoltarea unor competențe cheie, tehnice și tehnice specializate ale elevilor din grupul țintă, îmbunătățirea abilităților de comunicare profesională într-o limbă străină, tranziția de la școală la piața muncii, îmbunătățirea șanselor de angajare.
Obiectivele principale ale proiectului sunt: îmbunătățirea unor competențe cheie, tehnice și tehnice specializate, încurajarea utilizării de către elevi a unei limbi străine și a calculatorului, creșterea motivației în vederea finalizării educației obligatorii, creșterea atractivității școlii, testarea și implementarea unor elemente ECVET, punerea la dispoziția elevilor a unor instrumente (precum Portofoliul Profesional Personal) care să le crească șansele de a fi angajați;
Mobilitatea a avut loc între 9 februarie 2014 și 2 martie 2014 în Schkeuditz, lângă Leipzig, Germania.

Rezultate așteptate la nivelul:
*participanților: achiziționarea unor competențe cheie, tehnice și specializate; achiziționarea unor competențe lingvistice; îmbunătățirea imaginii profesionale (ținută, comportament); competențe IT.
produse: portofoliul profesional personal al elevului conținând CV, certificatele obținute, foto autoprezentare; raportul individual și rapoartele intermediare privind calitatea mobilității; jurnalul profesional; album de fotografii relevante;
* instituției-beneficiar: îmbunătățirea imaginii și a vizibilității instituției la nivelul sectorului de educație relevant; creșterea capacității manageriale;
produse: suporturile de curs utilizate în etapa de pregătire; CD și pagină web de prezentare a întregului proiect;
Beneficiar: Școala Gimnazială Nr. 5 Piatra-Neamț, România
Partener: Vitalis Gmbh, Schkeuditz, Germania
Grup-țintă: elevii înscriși la programul educațional ”A doua șansă” aflați in formare profesională inițială pentru calificarea nivel 1 „lucrător alimentație”;
Perioada desfășurare: octombrie 2013 – mai 2014
Perioada mobilitate: 10.02. 2014 – 02.03.2014
Număr elevi participanți: 9
Echipa de proiect: Roșanu Mariana – reprezentant legal, Albert Ovidiu – responsabil pregătire lingvistică, Amariei Mariana – responsabil pregătire de specialitate.
Website: www.ivt21.scoala5piatraneamt.ro

Coordonator prof. Micu Gheorghe

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Prezenta publicație reprezintă doar punctul de vedere al autorului iar Comisia Europeana și Agenția Națională nu sunt responsabile de modul in care conținutul informației va fi folosit.

Categoria: Pedagogie

Cuvinte cheie:

Adaugat in: May 5, 2014

Vizualizari: 1617

Articole similare
Scop

Scopul acestui portal este de a oferi gratuit cititorilor literatura stiintifica de calitate. Materiale libere de circulatie: carti, articole, studii de specialitate sunt oferite de catre cadrele didactice din invatamantul superior si preuniveristar, cercetatorii atestati.

Cauta

cuvant:

Autentificare

username:

Password:

Contact Us

Loading...