Studenti de la Universitatea de Ştiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca au prezentat, joi, in cadrul "Festivalului Alimentului", mai multe produse alimentare originale, printre care s-a numarat si o paine in patru culori.
"Paine este obtinuta la fel ca o paine standard, doar ca se inlocuieste apa cu suc de legume - spanac, morcov, sfecla, si astfel apar culorile verde, portocaliu si rosu, pe langa alb. Fluxul tehnologic este la fel ca la orice paine, doar se inlocuieste apa cu sucul de legume. Gustul este putin mai dulce, pentru ca legumele influenteaza acest gust. Sper sa fie un producator de panificatie interesant", a spus studenta Carmen Soporan, cea care a prezentat painea. [...]
Categoria: Stiri educatie
Cuvinte cheie:
Adaugat in: Jun 14, 2013
Vizualizari: 311
Scopul acestui portal este de a oferi gratuit cititorilor literatura stiintifica de calitate. Materiale libere de circulatie: carti, articole, studii de specialitate sunt oferite de catre cadrele didactice din invatamantul superior si preuniveristar, cercetatorii atestati.