Faculty.ro - acces liber la cunoastere - carti, cursuri, seminarii & student fun
Reclama
Andrei Marga: "Rezultatele de la Bacalaureat releva cea mai slaba invatare din ...


Rectorul Universitatii Babes-Bolyai, prof. univ. dr. Andrei Marga, afirma, intr-un comunicat remis luni, ca rezultatele de la sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat releva "nu doar cel mai slab bacalaureat din istorie - cum titreaza jurnalele - ci si cea mai slaba invatare din istorie", procentele de esec fiind alarmante, cu licee in care niciun candidat nu a promovat.
In opinia universitarului clujean, sunt patru surse ale situatiei actuale din invatamant: "cei sase ani in invatamantul regimului Basescu care a numit ministri diletanti, unii plagiatori sau persoane cu probleme psihice, care au introdus masuri necugetate in sistem, ce-si vadesc acum efectele"; "Basescu a aplicat profesorimii lovituri grele, cu desfiintari de scoli, concedieri, taieri de salarii, reduceri bugetare, evaluari prostesti care au demotivat cadrele didactice"; "elevii insisi sunt demotivati vazand ca fosti elevi si studenti mediocri, persoane care au fraudat in fel si chip ajung sa conduca institutiile tarii intr-o democratie desfigurata"; "Romania traieste, cum ne spun istoricii, sub cel mai incompetent guvern din istoria ei moderna, cu un minister al educatiei care este depasit complet de ceea ce-i revine sa faca". [...]

Categoria: Stiri educatie

Cuvinte cheie:

Adaugat in: Jul 6, 2011

Vizualizari: 737

Articole similare
Scop

Scopul acestui portal este de a oferi gratuit cititorilor literatura stiintifica de calitate. Materiale libere de circulatie: carti, articole, studii de specialitate sunt oferite de catre cadrele didactice din invatamantul superior si preuniveristar, cercetatorii atestati.

Cauta

cuvant:

Autentificare

username:

Password:

Contact Us

Loading...