Faculty.ro - acces liber la cunoastere - carti, cursuri, seminarii & student fun
Reclama
Doua festivitati de incepere a anului universitar la UMF Targu Mures


Sectia maghiara a Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) din Targu Mures a inceput, luni, noul an universitar in cadrul unei festivitati separate fata de cea organizata de conducerea institutiei de invatamant, pentru a atrage atentia ca se doreste infiintarea unei linii separate in limba maghiara. In aceste conditii, sectia maghiara a deschis anul universitar intr-un amfiteatru din incinta UMF Targu Mures, iar sectia romana si conducerea universitatii, la Palatul Culturii din Targu Mures.
'Cei care reprezinta corpul didactic maghiar au hotarat acest lucru ca sa fie un fel de semnal inclusiv pentru presa, pentru toti, ca noi, impreuna cu UBB si Institutul de Teatru, am fost nominalizati ca universitate multiculturala. In celelalte institutii de invatamant superior problema s-a rezolvat, la noi inca nu. Noi nu vrem sa intram in extreme, sa gasim solutii extreme, nici demonstratii, nici batai, nici nimic. E un semnal de alarma chiar si pentru politicieni, chiar si pentru MEC, sa gasim impreuna solutii. Atat. Noi consideram ca in continuare, impreuna cu colegii romani, aceasta universitate este pentru noi un lacas in care trebuie sa conlucram impreuna, sa avem aceleasi conditii de munca, sa avem proiecte impreuna, lucrari stiintifice rezolvate impreuna, dar asta era un mic semnal de alarma, nimic mai mult', a declarat presei prof. univ. dr. Nagy Ors, prorectorul UMF Targu Mures. [...]

Categoria: Stiri educatie

Cuvinte cheie:

Adaugat in: Oct 5, 2011

Vizualizari: 546

Articole similare
Scop

Scopul acestui portal este de a oferi gratuit cititorilor literatura stiintifica de calitate. Materiale libere de circulatie: carti, articole, studii de specialitate sunt oferite de catre cadrele didactice din invatamantul superior si preuniveristar, cercetatorii atestati.

Cauta

cuvant:

Autentificare

username:

Password:

Contact Us

Loading...